NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć

Edukacja AntysmogowaI Kongres Szlaków Kulinarnych Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.Produkty tradycyjne i lokalne Doliny Radomki - w SiecimedalLGD Razem dla Radomki z nagrodą Perła Powiatu Radomskiego 2017!

Prezentujemy Członków Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego MAZOWSZE z obszaru Lokalnej Grupy Działania „Razem dla Radomki”

HOTEL KARO CZŁONEK SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO.

 
Misją Restauracji KARO jest zaspokojenie oczekiwań i wymagań jakie stawiają coraz bardziej wymagający i świadomi swoich potrzeb konsumenci. Produkty, z których w restauracji przygotowują dania są zawsze świeże oraz starannie wyselekcjonowane, a przede wszystkim zakupione u lokalnych dostawców.
 
Lokalizacja, w jakiej znajduje się Karo ułatwia dostęp do najlepszej jakości owoców, warzyw, tłoczonych soków, aromatycznych ziół, miodów oraz pełnowartościowego mięsa. W menu hotelu przygotowano kilka propozycji potraw z wołowiny od dostawców z regionu. Wśród propozycji znajdziemy carpaccio wołowe, befsztyk tatarski, burgera wołowego, ale sztandarowe dania to steki: dla wielbicieli klasyki z polędwicy, dla smakoszy z antrykotu. Wśród smakołyków Rib Eye steak z lokalnej wołowiny i warzyw od lokalnych producentów. Hotel Karo chętnie korzysta z bogactwa naturalnego naszego regionu Doliny Radomki, jakim niewątpliwie jest papryka. Sezonowo przygotowuje się tu wspaniałe dania ze świeżej, pieczonej i marynowanej papryki. Nieocenione walory i bogactwo jej rodzajów daje nieograniczone możliwości kulinarne. Od 2018 roku Hotel Karo jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.
 
Czytaj więcej

Category: Bez kategorii

Copyright by Paweł Słabik