Europejski Tydzień MŚP: Krawczyk - Innowacyjna Radomka
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć

I Kongres Szlaków Kulinarnych Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Produkty tradycyjne i lokalne Doliny Radomki - w Sieci medal Skuteczne NGO LGD Razem dla Radomki z nagrodą Perła Powiatu Radomskiego 2017!

Europejski Tydzień MŚP: Krawczyk

Zakład Masarski KRAWCZYK powstał w 1990 roku. Zbudowana od podstaw, licząca początkowo kilkanaście osób firma stała się w ciągu kilkunastu lat poważnym, renomowanym producentem mięsa i wędlin, zatrudniającym ponad 200 pracowników. Strategia rozwoju zawsze podporządkowana była doskonaleniu jakości wyrobów i sprawnej obsłudze odbiorców. Działalność zakładu obejmuje pełny cykl produkcyjny od skupu żywca, po sprzedaż mięsa i jego przetworów. Modernizując park maszynowy i wprowadzając najnowsze technologie, nie rezygnuje z tradycyjnych, wypróbowanych przez lata staropolskich receptur.

 
Dostawcy, to wyłącznie polscy hodowcy, sprawdzeni podczas wieloletniej współpracy, związani z firmą umowami kontraktacyjnymi i potrafiący wyprodukować surowiec o jakości zgodnej z bardzo wysokimi wymaganiami. Oferta asortymentowa obejmuje blisko 100 pozycji, między innymi tradycyjne polskie wędliny i wędzonki. Jakość wyrobów sprzedawanych w 28 sklepach firmowych (znajdujących się w Radomiu, Grójcu, Iłży, Nowym Mieście, Pionkach, Puławach, Przysusze, Warce, Warszawie i Zwoleniu), potwierdzają liczne nagrody zdobywane w Regionalnych Konkursach Wędliniarskich. Dobrze funkcjonujący dział transportu zapewnia terminowe dostawy towarów do wszystkich klientów.

Zakład posiada wdrożony system HACCP i uprawnienia do handlu ze wszystkimi krajami Unii Europejskiej. W styczniu 2005 roku w Garbatce ruszyła nowoczesna ubojnia wraz z rozbiorem mięsa wieprzowego „STEKPOL” Sp. z o.o. Jej udziałowcami są właściciele Zakładu Masarskiego KRAWCZYK oraz Zakładu Mięsnego NOWOPOL.
„Mamy nadzieję, że nasz znak firmowy zawsze kojarzył się będzie wyłącznie z wysoką jakością produktów i profesjonalną obsługą.”

W listopadzie 2011 roku po raz kolejny wyrób znalazł uznanie w oczach jurorów konkursu „Produkt Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym”.
Tym razem najwyżej ocenionym produktem wytwarzanym metodami tradycyjnymi, z grupy kiełbas została „Krucha z Mleczkowa”, stając się jednocześnie „Produktem Najwyższej Jakości.

W listopadzie 2008 roku, Zakład Masarski Krawczyk odniósł spektakularny sukces zdobywając nagrodę w 30 edycji ogólnopolskiego konkursu „Produkt Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym”, organizowanego przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie, pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkowana przez Zakład szynka chłopska zajęła pierwsze miejsce w kategorii „najlepszy wyrób tradycyjny”.

Copyright by Paweł Słabik