ZPM Sadełko
W dniach 15-21 października 2012 r., z inicjatywy Komisji Europejskiej, odbywa się ogólnoeuropejska kampania na rzecz rozwoju przedsiębiorczości pn. Europejski Tydzień Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Celem przedsięwzięcia jest wspieranie rozwoju istniejących małych i średnich przedsiębiorstw oraz zachęcanie do zakładania własnej działalności gospodarczej. W tych dniach zaprezentujemy przedsiębiorstwa, jako lokalnych liderów rozwoju, z obszaru gmin tworzących LGD "Razem Dla Radomki". Dziś przedstawiamy Zakłady Przetwórstwa Mięsnego SADEŁKO
Zakłady Przetwórstwa Mięsnego SADEŁKO powstały w 1992 roku. Jest to firma rodzinna. Początkowo była to mała masarnia zatrudniająca kilkanaście osób. Obecnie, dzięki zmianom przystosowującym do norm Unii Europejskiej, jest przedsiębiorstwem dającym miejsca pracy ponad 100 osobom. W lutym 2006 roku firma wdrożyła system służący zapewnieniu bezpieczeństwa żywności HACCP, Dobrą Praktykę Higieniczną GHP oraz Dobrą Praktykę Produkcyjną GMP. Firma posiada własną linię ubojową, linię rozbiorową oraz linię produkcyjną, co sprawia, że jest w dużym stopniu niezależna. Lepszemu rozwojowi Zakładu sprzyja, wciąż rozrastająca się, sieć własnych hurtowni i sklepów zlokalizowanych na terenach województw mazowieckiego oraz świętokrzyskiego. Główną siedzibę Zakład Przetwórstwa Mięsnego SADEŁKO zlokalizowany jest w Jedlińsku. Firma posiada hurtownie w Warszawie i sklepy firmowe m.in. w Radomiu, Jedlińsku, Skaryszewie i Warszawie. Rozumiejąc potrzeby współczesnego rynku, staramy się produkować nasze wyroby, łącząc nowoczesną technologię z tradycją polskiego smaku.