Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” oraz Burmistrz Gminy i Miasta Przysucha zapraszają na konferencję:
„Tworzenie szlaków kulinarnych w świetle zwiększenia atrakcyjności turystycznej regionu”, która odbędzie się 25 listopada 2013 r.w Domu Kultury w Przysusze ul. Radomska 9 o godz.10.00 -14.30.
Program konferencji
10.00 – 10.30 Rejestracja uczestników, kawa, herbata
10.30 – 10.45 Otwarcie konferencji
Tadeusz Tomasik – Burmistrz Gminy i Miasta Przysucha
10.45 – 11.15 Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze – współpraca sieciowa
Anna Gawlicka – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
11:15 – 12.15 Tworzenie szlaków kulinarnych w świetle zwiększenia atrakcyjności turystycznej regionu
Piotr Dominik – ALMAMER Szkoła Wyższa w Warszawie
12:15 – 13.00 Produkty tradycyjne i lokalne a rozwój przedsiębiorczości na obszarze LGD
Cezary Adam Nowek – Prezes Stowarzyszenia „Razem dla Radomki”
13:00 – 14:00 Wystąpienia producentów produktów tradycyjnych i lokalnych
14.00 – 14.30 Degustacja produktów tradycyjnych i lokalnych:
- Gospodarstwo Sadownicze – Monika i Tomasz Bankiewicz;
- Piekarnia Michał Jurczak – Przysucha;
- Stowarzyszenie Pszczelarzy Ziemi Przysuskiej;
- Wyroby wędliniarskie „Jędrzej” Andrzej Motyka;
- Camelot – dania lokalne i regionalne, catering;