KROKUS to niewielki rodzinny zakład przetwórstwa owoców i warzyw. Celem, jaki sobie stawiamy jest dostarczenie Państwu tradycyjnych polskich przetworów wytwarzanych domowymi metodami, przetworów smakowitych, które będzie się jadło z wielką przyjemnością a jednocześnie zachowujących jak najwięcej walorów odżywczych świeżych owoców i warzyw.
Tradycyjne przetwory, to znaczy:
TRADYCYJNE RECEPTURY
Nasze produkty przygotowujemy według wypróbowanych przepisów z XIX i pocz. XX wieku. Oznacza to, że nie znajdziecie w nich Państwo sztucznych dodatków takich jak: konserwanty, emulgatory, barwniki, aromaty i inne polepszacze.
ŚWIEŻY SUROWIEC I TRADYCYJNE DODATKI
Nasze przetwory przygotowane są ze świeżych, ręcznie przebranych owoców, warzyw,
i przypraw z naturalnymi dodatkami takimi jak cukier czy ocet, bez składników chemicznych.
PROSTE METODY PRODUKCJI
Stosujemy jak najprostsze metody przetwórcze, w dużej mierze ręczne takie, jakie były
w domach od wieków. Nie stosujemy skomplikowanych technologii, dzięki czemu udaje się
nam zachować wiele właściwości i wartości zawartych w świeżych owocach i warzywach.
www.przetwory.com
Krokus- Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk
Pająków 25 B, 26 – 704 Przyłęk
telefon: 00 48 48 677-50-23
fax: 00 48 48 677-54-04
e-mail: info(at)przetwory.com