LGD „Razem dla Radomki” bardzo dziękuje wszystkim uczestnikom, którzy wzięli udział w konkursie kulinarnym NA NAJLEPSZE PRODUKTY REGIONALNE I LOKALNE DOLINY RADOMKI. Uczestnicy przesłali do nas wiele interesujących przepisów na smakowite potrawy, zarówno wytrawne jak i słodkie. Rozstrzygnięcie konkursu odbyło się podczas Europejskich Dni Dziedzictwa w dniu 12 września 2021 w Domu Kultury w Przysusze. Komisja konkursowa po burzliwych obradach postanowiła przyznać niezależnie od kategorii 5 nagród głównych w postaci bonów w wysokości 500,00 zł każdy i 5 wyróżnień w wysokości 250,00 zł każdy na zakup sprzętu AGD.
Nagrodzeni uczestnicy, którzy przesłali zgłoszenia na potrawy:
- 1. Gospodarstwo Sadownicze MB Monika Bankiewicz – Ocet jabłkowy
- 2. Piekarnia Wacyn – Drożdżowiec z Wacyna
- 3. Oskar. Hotel, restauracja. Kobyłka Grzegorz – Zalewajka przysuska Oskar
- 4. Oskar. Hotel, restauracja. Kobyłka Grzegorz – Pierogi przysuskie
- 5. Monika Senator-Przychodzień – Smażony karp z Podgajka
Wyróżnieni uczestnicy, którzy przesłali zgłoszenia na potrawy:
- 1. KGW „Z wichrowego Wzgórza” w Jakubowie – Pierogi pyzowe
- 2. Anna Szyszka – Maliniaczek Skrzynecki
- 3. Stowarzyszenie „Razem dla Skrzyńska” – Zupa Dyniowa
- 4. Agnieszka Czubak – Pierogi z kaszanką
- 5. Alicja Kowalczyk – Dżem z cukinii z pomarańczą
Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie, za wspaniałe przepisy oraz propozycje dań. Zapraszamy do „smakowitej” galerii.
Zadanie dofinansowano ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.


















